YouTube One Channel – heeft uw merk de juiste merkbeleving?

 

Sinds 5 juni heeft YouTube al haar kanalen omgezet naar het nieuwe YouTube One Channel. Door deze verandering zijn alle zogenaamde “Custom Brand Channels” en andere vormen van Channels verdwenen. Dit heeft ook gevolgen voor de structuur en de merkbeleving van uw pagina. Wat betekenen deze veranderingen voor uw merk?

Hieronder de voor- en de nadelen van de ‘nieuwe’ YouTube One Channel.

 

Voordelen YouTube One Channel

Branding

De videowebsite geeft aan dat branding met het nieuwe ontwerp beter tot zijn recht komt omdat de grote bannerafbeelding bovenaan een videokanaal zichtbaar is in de applicaties voor iOS, Android en op TV- en PC schermen. Als uw merknaam meer onder de aandacht wilt brengen in het kanaal dan kunnen er gadgets toegevoegd worden aan de pagina. U kunt zelf een gadget ontwikkelen of gebruik maken van zogenaamde pre-approved gadgets. Gadgets zijn tools die marketeers de mogelijkheid geven alle elementen van het kanaal aan te passen voor een optimale branding. Zo is het mogelijk een eigen navigatiemenu te ontwikkelen of eigen content te plaatsen. Ook kunnen er links geplaatst worden op YouTube die verwijzen naar Facebook en Twitter.

Devices

Een ander voordeel van YouTube One Channel is dat het platform volledig is ingestoken om op alle devices (desktop, mobiel, tablet) die wij gebruiken een perfecte ervaring over te brengen door middel van responsive design. U maakt dus één design en dit wordt automatisch geschaald naar mobiel en tablet.

Linken

Het is mogelijk om links toe te voegen naar de website en de andere sociale kanalen van uw merk.

 

Nadelen YouTube One Channel

Branding

Het overbrengen van het merkgevoel is minder geworden, doordat alleen aan de bovenkant van uw kanaal een banner geplaatst kan worden. U kunt echter door middel van een gadget uw kanaal ‘oppimpen’. Hier staat wel een minimum bedrag aan advertentie-inkoop tegenover.

 

Hebben deze veranderingen voor uw kanaal gevolgen?

Om ervoor te zorgen dat uw kanaal de juiste merkbelevening heeft op YouTube is het van belang actie te ondernemen:

1. Zorg dat u de vormgeving van het kanaal op orde krijgt
2. Maak gebruik van de vele beschikbare templates voor het YouTube One Channel
3. Zorg voor de juiste merkbeleving (gebruik gadgets)
4. Klik hier voor meer tips

Posted on July 2, 2013 in Blog

Share the Story

Back to Top