Stagediscriminatie

Omschrijving

Het komt geregeld voor dat MBO studenten met een niet-westerse achtergrond worden geconfronteerd met stagediscriminatie. En dat is niet OK. Het College voor de Rechten van de Mens komt – onder andere – op voor deze studenten, maar zij kennen dit instituut nog niet voldoende. Een belangrijke voorwaarde om dit probleem aan te pakken.

 

Om het onderwerp te adresseren en het College dichter bij de doelgroep te brengen hebben we een webformat ontwikkeld: ‘Ik wil die Stage’. In het format is in 3 afleveringen te zien, wat de doelgroep van dit probleem vindt, hoe een kandidaat de procedure doorloopt hoe er gehandeld kan worden bij stagediscriminatie. De presentatie van het format is in handen van Supergaande, social influencers, die een hoge mate van invloed en trouwe achterban hebben, middenin de doelgroep.

 

Via de video’s werd doorverwezen naar de speciale landingspagina ‘Ik wil die Stage’, waar mensen zich op een laagdrempelige manier en binnen de juiste tone of voice konden aanmelden en waar meer informatie te vinden was over het College voor Rechten van de Mens.

 

De resultaten waren boven verwachting. De video’s werden door gemiddeld 175.000 mensen in de doelgroep bekeken, met een uitkijkratio van 50%. Een mooi resultaat voor een youtube video van 15 minuten.  En er was veel positieve interactie. Daarnaast hebben we daadwerkelijk gedrag beinvloedt. Er zijn gedurende de campagne 15 aanmeldingen op de landingspagina geweest. De onderwerp is geadresseerd en de doelgroep weet het College inmiddels te vinden!

Back to Top