Optimaal plannen met TV en Online Video -> Media Efficiency Panel

Lang verwacht, maar eindelijk is het er… Een single source onderzoek waarin reclamebereik van televisie en online video kan worden gecombineerd. Pointlogic heeft de tool Pinpoint ontwikkeld. Mediabrands was als bureaugroep één van de partijen die aan deze ontwikkeling heeft bijgedragen. Initiative kan daarom nu volledig gebruik maken van deze tool.

Initiative heeft daartoe de beschikking over de data van het Media Efficiency Panel (MEP) van GFK en Google. MEP bestaat uit circa 6.000 huishoudens, waarbij zowel het internetgebruik als TV-gebruik wordt gemeten. De data die hiermee voor ons beschikbaar zijn, bestaan uit actueel kijkgedrag en online gedrag van verschillende (samen te stellen) doelgroepen. Deze data zijn samengevoegd in de tool Pinpoint. Met behulp van Pinpoint verkrijgt  Initiative (nog) betere inzichten in mediagebruik van de doelgroepen en kunnen we multimediale TV- en internetcampagnes samenstellen.

In eerste instantie verschaft MEP inzichten in online- en TV-gedrag van specifieke doelgroepen. Hiermee kunnen we inzichtelijk maken wat onder andere het overlap is in TV kijkgedrag en online videoconsumptie.

 

Klik op de grafiek voor een vergroting

 

We onderscheiden hiermee ook wat het exclusief bereik is van deze mediumtypen. Vanuit een TV plan kan bijvoorbeeld worden bekeken wat het toegevoegd bereik is indien er ook online video wordt toegevoegd. Dit geeft ons de mogelijkheid om het campagnebereik van audivisuele inzet te optimaliseren in (effectief) bereik én verdeling van de media-investering.
Ook eigen websites (owned media) kunnen in de tool worden toegevoegd en in de analyses worden meegenomen.

Een interessante tool voor televisie-adverteerders, die overwegen online video in hun plannen op te nemen.

 

Initiative gaat deze uitdaging graag met u aan!

Posted on March 7, 2013 in Blog

Share the Story

Back to Top