JCDecaux – Vervangingsoperatie Amsterdam

JCDecaux heeft in 2011 de aanbesteding van Amsterdam gewonnen. Dat nieuwe contract is per 1 januari 2013 ingegaan en kent een looptijd van 20 jaar. Onderdeel van de aanbesteding was de vervanging van de 25 jaar oude abri’s en mupi’s door duurzame nieuwe objecten..

 

JCDecaux is direct op 1 januari jl. begonnen aan de vervanging van 1500 Abri’s en 450 Mupi’s. Deze grootscheepse operatie, die JCDecaux al bijna twee jaar aan het voorbereiden is, moet binnen een half jaar zijn afgerond.

 

In de eerste contractweek zijn nagenoeg alle 450 Mupi’s geplaatst en zijn teams begonnen met het plaatsen van de eerste Abri’s. Gemiddeld verschijnen er dertig tot vijfendertig nieuwe Abri’s per dag in Amsterdam. De vorst heeft ervoor gezorgd dat de werkzaamheden tot twee keer toe zijn onderbroken. Binnen twintig werkbare dagen stonden er ruim 500 nieuwe Abri’s in de hoofdstad. De teller bij JCDecaux staat nu op ca. 750 geplaatste Abri’s.

 

Het vervangen van een dermate grote hoeveelheid objecten in een drukke stad als Amsterdam, is een omvangrijke operatie. Discovery Channel onderkent dit en heeft twee korte documentaires gewijd aan de vervanging van het hoofdstedelijke stadsmeubilair: 

 

 

 

Amsterdams meubilair

Het nieuwe meubilair is specifiek ontworpen voor deze stad en bevat enkele typisch Amsterdamse kenmerken. Het meest tot de verbeelding sprekende voorbeeld is het feit dat de Andreaskruizen uit het stadswapen terugkomen in de staanders en de doorloopbeveiliging. Andere stijlkenmerken zijn het grote glasoppervlak, het hellende dak en de moderne vormgeving. Alle in Amsterdam geplaatste nieuwe objecten zijn voorzien van LED-verlichting, waarmee het  energieverbruik wordt teruggebracht. Het meubilair gaat ten minste 25 jaar mee.

 

 

www.jcdecaux.nl

Posted on March 6, 2013 in Blog

Share the Story

Back to Top