Een bibliotheek voor Kindle

Kindle library cropInitiative China richt een bibliotheek in voor Kindle… Op een station!

In China staan e-books niet erg hoog op de verlanglijstjes. 70% van de consumenten zag geen voordeel in het bezitten van een eReader zoals Kindle boven een gewoon boek. Ze wisten niet dat er vreselijk veel e-books bestaan en dat er ook vreselijk veel op een Kindle passen.
Voor Initiative de uitdaging hier verandering in te brengen.

 

Een echte bibliotheek…

Om het gemak van Kindle aan te tonen, wilden we mensen de voordelen van de eReader echt laten ervaren. Initiative besloot hen daarom letterlijk een gigantische bibliotheek te laten zien. Maar geen gewone bibliotheek!

Initiative zocht een plek op waar heel veel mensen lezen: de metro. Via sociale media en buitenreclame vroegen we de reizigers hun favoriete boek te delen.
Een paar weken later richtten we reusachtige bibliotheek op… in het grootste metrostation van Shanghai met daarin 2000 boeken die allemaal waren aangedragen door de reizigers.

Het letterlijk laten zien van de enorme bibliotheek maakte direct duidelijk hoe groot de verzameling e-books is die je op een Kindle kunt lezen. En om dat nog duidelijker te maken, konden mensen ter plekke een e-book downloaden via een QR-code uit de bibliotheek.

Resultaten

–       Het zoekvolume naar “Kindle” steeg met respectievelijk 30% en 104% op de Chinese zoekmachines Baidu en Taobao

–       De actiewebsite werd bezocht door 43.000 mensen

–       De bibliotheek in het metrostation van Shanghai werd bezocht door 660.000 mensen

–       De hoogste piek in buzz ooit voor Kindle met 69% positief sentiment

 

 

Posted on September 24, 2015 in Blog

Share the Story

Back to Top