Gratis campagne voor Free the Children

Initiative zet zich belangeloos in voor goed doel

Voor het tweede opvolgende jaar zet het internationale netwerk van Initiative zich in om de kerstgedachte om te zetten in een goede daad, namelijk de belangeloze inzet voor een goed doel.

Dit jaar is het de organisatie Free the Children – www.freethechildren.com – waarvoor Initiative met een kosteloze internationale campagne 1 miljoen dollar wil ophalen. De campagne, die van concept tot aan media-inzet door Initiative is ontwikkeld en uitgevoerd, moet wereldwijd mensen bewustmaken van het belang van het werk dat Free the Children doet.

Free the Children is een netwerk van kinderen die elkaar door middel van educatie helpen en kan daarbij rekenen op de hulp van van meer dan 1 miljoen betrokkenen in 45 landen. De organisatie heeft als doel kinderen uit situaties van armoede en uitbuiting te bevrijden. Om dit doel wereldwijd onder de aandacht te brengen heeft het Initiative netwerk in 70 landen een campagne in gang gezet zonder ook maar één cent uit te geven aan media of creatie. Dit had natuurlijk niet gekund zonder de hulp van grote mediapartijen die hebben meegewerkt om de campagne van tweede kerstdag tot en met 31 januari 2012 te laten draaien op TV en radio, online en via  e-mail, outdoor, in kranten en tijdschriften.

Mauricio Sabogal (Initiative's President World Markets) stipt het enorm grote belang aan van globale ondernemingen, als Initiative, die hun verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van goede doelen. Sabogal: “Het is geweldig om iets voor een belangrijk goed doel als Free the Children te kunnen betekenen. De campagne bewijst de kracht van ons netwerk, van onze creativiteit en van de relaties met onze mediapartners wereldwijd. Zonder de genereuze medewerking van die partners en McCann Erickson was deze ambitieuze campagne nooit van de grond gekomen.”

Op dit moment hebben al meer dan 1.4 miljoen mensen de campagne op Facebook ge-liked. Per like wordt 1$ gedoneerd aan Free the Children. Ons start doel is dus al bereikt, maar hoe meer likes hoe beter natuurlijk! Volg daarom deze link en like We Day om samen met Initiative Free the Children te steunen.

 

www.facebook.com/weday

Posted on January 10, 2012 in Blog

Share the Story

Back to Top