FlexTrack: wie heeft je digitale campagne nou écht gezien?

FlexTrack: wie heeft je digitale campagne nou écht gezien?

FlexTrack

Als we digitale campagnes evalueren en monitoren, lopen we tegen de beperking aan dat advertentienetwerken en online publishers standaard alleen het aantal impressies, clicks en het aantal bereikte unieke ip-adressen (kunnen) leveren. In sommige gevallen kan wel  selectief ingekocht worden (bijvoorbeeld op mannen), maar ontbreekt het bewijs en de controle hierop.

 

Net als bij andere middelen willen we echter ook inzicht in de volgende zaken:

–          Profiel (selectiviteit in de doelgroep) van de bereikte personen en van personen die hebben geklikt
–          Bereik en contacten
–          Bovengenoemde punten het liefst uitgesplitst per kanaal en per uiting
–          Inzicht in impact op de doelgroep (kennis, attitudes en gedrag)

 

Vandaar dat wij enige tijd geleden een samenwerking zijn aangegaan met veldwerkbureau MSI-ACI. De oplossing is eenvoudig. Wij voegen een onderzoekscode toe aan alle digitale campagne-uitingen. De code is bedoeld om personen te herkennen uit een panel van ruim 150.000 respondenten. Wanneer de advertentie in een browser wordt geladen zoekt deze naar de onderzoekscookie op het apparaat van de gebruiker. Die is altijd aanwezig bij respondenten in het panel. Een online campagne met slechts 0,5% bereik in de Nederlandse populatie levert zodoende al 750 respondenten op waarvan is gemeten dat ze de campagne hebben gezien. Zodoende kan het werkelijke bereik (personen i.p.v. browsers) en selectiviteit real-time geëvalueerd worden per online kanaal en zelfs per uiting en device (PC, smartphone en/of tablet). Omdat we van alle respondenten een aantal basale demografische kenmerken kennen, wordt tevens inzicht verschaft in de profielen van personen die zijn bereikt.  De resultaten worden via een online dashboard real-time (op uurbasis) inzichtelijk gemaakt. In het dashboard kan gefilterd worden op specifieke onderdelen van de campagne of op specifieke groepen die bereikt zijn of geklikt hebben.
Een bijkomend voordeel is dat de mensen die bereikt zijn benaderd kunnen worden voor een vervolgonderzoek om meer te weten te komen over de effecten van de campagne.

 

Het panel is misschien wel het belangrijkste argument om voor FlexTrack te kiezen. Het representatieve panel bestaat uit ruim 150.000 respondenten doordat MSI een samenwerkingsverband heeft met meerdere grotere onderzoekpanels in Nederland, zoals Toluna, SSI, GMI en PanelClix. Ter vergelijking DDMM, GfK, comScore en Memo2 werken met panels van rond de 10.000 respondenten. Dit betekent dat je bij deze laatste partijen enkel campagnes kan meten vanaf zo’n 4-5 miljoen impressies. Met FlexTrack kun je al campagne meten vanaf zo’n 300.000 impressies.

 

Met deze onderzoeksopzet worden digitale campagnedata dus verrijkt met respondentgegevens, waardoor campagnemonitoring- en evaluatie sterk verbeteren.

Geïnteresseerd? We vertellen u er graag meer over!

Posted on August 31, 2014 in Blog

Share the Story

Back to Top