Case van de maand: Beauty Blogger Master Class

 

ICI PARIS XL heeft medio dit jaar een eigen make-up merk geïntroduceerd: BE Creative. Professionele make-up tegen een betaalbare prijs. We hebben de doelgroep hier in juni/juli over geïnformeerd door middel van een advertentiecampagne in een brede selectie magazines. Omdat we de doelgroep niet alleen wilden informeren, maar hen ook vooral ook zelf met de producten aan de slag wilden laten gaan, zijn we in gesprek gegaan met Grazia om de mogelijkheden hiervoor te bespreken. Grazia schrijft over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van fashion & beauty, heeft een hoog bereik én een hoge selectiviteit in de doelgroep en is daarom voor deze campagne een perfecte partner voor een redactionele samenwerking.

Uiteindelijk is ervoor gekozen om samen met Grazia een Beauty Blogger Masterclass te organiseren. Er werd een oproep in Grazia geplaatst en binnen 2 weken waren alle 200 beschikbare kaarten uitverkocht!

De Beauty Blogger Master Class heeft  26 oktober jongstleden plaatsgevonden. De deelnemers kregen niet alleen een visagieworkshop met BE Creative make-up, maar ook heel veel tips overhet beginnen en runnen van een succesvolle beautyblog enhoe ze social media het beste in kunnen zetten om hun blog tot een succes te maken. Zo waren er o.a. presentaties van beautybloggers Mascha van Beautygloss en Serena van Beautylab. Niet alleen past het thema Be Creative goed bij het starten of runnen van een blog, maar een voordeel is natuurlijk ook dat een aantal van de bezoeksters daadwerkelijk is gaan bloggen over Be Creative. Dit leverde extra bereik & rumour around the brand. Veel bezoeksters hebben tijdens de workshop foto's gemaakt van de Be Creative producten en plaatsten die vervolgens op hun blog. Daarnaast kregen de deelnemers een goodiebag mee naar huis met o.a. 3 Be Creative producten om zelf te proberen. Dat leverde uiteindelijk blogs met video's over 'het uitpakken van de goodiebag' waarbij elk product besproken werd.
Kortom, een inspirerende sessie die een hoop ambassadeurs voor BE Creative opleverde. Dat de deelnemers na deze dag geïnspireerd thuis zijn gekomen, blijkt wel uit de reacties op hun blogs:

De dag vloog voorbij!

Het was een make-up heaven voor alle beautybloggers! 

Ik had een schrijfblok bij me en ik heb alle tips en dingen die ik wil onthouden opgeschreven.

Het leuke was dat we ook zelf producten mochten uittesten! Ik kende BE Creative alleen van wat ik erover gehoord en gelezen had, maar had er zelf nog nooit iets van geprobeerd, dus dit was erg interessant.

Het was echt een geweldige dag! Alles was heel goed geregeld en ik heb veel geleerd van de experts. 

Volgend jaar weer?

Al met al heb ik echt ontzettend veel geleerd, veel zal ik zeker gaan toepassen op mijn blog.

Een interessante, leuke dag! Ik heb een aantal leuke bloggers ontmoet, nieuwe blogs ontdekt, en veel informatie binnen gekregen! Op naar het volgende event!

 

Posted on December 3, 2013 in Blog

Share the Story

Back to Top