Abri concessie Den Haag

Abri concessie Den Haag

In de gemeente Den Haag onstaat per 1 juli een redelijk uitzonderlijke situatie, waarbij 3 verschillende exploitanten straatobjecten op abri formaat aanbieden. Exterion Media de abri’s, JCDecaux de mupi’s en ClearChannel Hillenaar de citycells.

Wellicht wordt het Haagse medialandschap op deze manier wat onoverzichtelijker, maar het voordeel is wel dat er meer keuze qua inzetcombinaties ontstaat.

Begin vorig jaar sloeg stadsgewest Haaglanden (inmiddels opgegaan in Metropoolregio Rotterdam Den Haag – MRDH) een nieuwe weg in bij de aanbesteding van abri’s. MRDH besloot om zelf te investeren in nieuwe abri’s en de plaatsing, beheer, onderhoud en exploitatie ervan bij hierin gespecialiseerde ondernemingen uit te besteden. Er werd dus geen overall contract gesloten met één van de grote buitenreclame exploitanten.

De levering en plaatsing van de abri’s is inmiddels in volle gang en wordt uitgevoerd door de Belgische onderneming Epsilon. Het beheer en onderhoud van de abri’s wordt vanaf 1 juli 2015 verzorgd door The Maintenance Company en inmiddels is ook bekend geworden dat Exterion Media de concessie tot exploitatie van de abri’s heeft verworven. Per 1 juli neemt Exterion Media het stokje over van JCDecaux en zullen zij de exploitatie van alle abri’s in de deelnemende gemeentes – Den Haag, Delft, Westland en Midden-Delfland – verzorgen. Let wel het betreft hier alleen de exploitatie van de abri’s. De concessie voor exploitatie van mupi’s blijft in handen van JCDecaux.

 

abri

abri

 

Mupi

mupi

 

citycell

citycell

 

 

Posted on March 18, 2015 in Blog

Share the Story

Back to Top